İçeriğe geç

Birliğin Eş Anlamlısı Nedir

İşbirliği eş anlamlısı nedir?

birlikte çalışmak, işbirliği yapmak, yardımlaşmak.

Bolusmek eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – paylaş, paylaş.

Beraberin eş anlamlısı ne?

Equivalent, eşit ve birlikte anlamına gelir. “Equivalent” kelimesinin sözlük anlamı eşit olmasına rağmen, “birlikte” veya “birlikte” anlamında da kullanılır.

Birlikte yerine ne kullanılır?

Türkçede “birlikte” kelimesi “aynı durumda, aynı seviyede” anlamına gelir, “birlikte” ve “birlikte” kelimeleri de aynı şekilde. Bu iki kelime birlikte kelimesinin eş anlamlısıdır. Ayrıca, “toplu” ve “birlikte” kelimeleri de birlikte kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılabilir.

İş birliği yerine ne kullanılır?

İşbirliğinin sözlük anlamı; aynı çıkarları (çıkarları) veya hedefleri (amaçları) olan kişilerin oluşturduğu bir çalışma ortaklığıdır. Bu bakımdan “işbirliği” ifadesinin eş anlamlısı “Teşrik-i Emek” terimidir.

İşbirliği nasıl yazılır 2024?

Türk Dil Kurumu tarafından incelendiğinde, kelimenin doğru yazımı “cooperation” olarak göze çarpmaktadır. “Work” ve “union” kelimeleri ayrı ayrı, “work” ve “union” kelimeleriyle birlikte doğru bir şekilde yazılmalıdır.

Bücür eş anlamlısı nedir?

kısa boylu insan, zayıf insan, kısa boylu, kısa boylu i.

Çarpıntı eş anlamlısı nedir?

Üzüntü, çarpıntı, afakan.

Bülbülün eş anlamlısı nedir?

Bülbül (Luscinia megarhynchos), Muscicapidae familyasından, sesinin güzelliği ve gece şarkısıyla bilinen bir ötücü kuş türüdür. Eski Türk edebiyatında Andelib ve Hezar olarak da anılırdı.

Hep beraber yerine ne kullanılır?

her şey bir arada, hep birlikte, her şey birden.

Fesadın eş anlamlısı nedir?

Fesâd, Arapçada mastar olarak kullanılır ve “çökmek, bozulmak; sağduyudan sapmak” vb. anlamlarına gelir.

Zahter eş anlamlısı nedir?

Zahter bitkisi genellikle dağlık alanlarda, özellikle Hatay, Kilis, Gaziantep ve Akdeniz iklimine sahip bölgelerde yetişir. Bilimsel adı Thymbra spicata L. olup hanımeli ailesine aittir. Zahter bitkisi birçok kişi tarafından kekik olarak da adlandırılır.

Öldü yerine ne kullanılır?

“Ölen”, “vefat etti”, “Tanrı’nın merhametine geçti”, “Tanrı’ya gidiyor”, “ölen” kelimeleri ölüm hakkında çok daha nazik hisler aktarır. Ayrıca, ölümü göz ardı eden birçok tanım vardır.

Şu an yerine ne kullanılır?

“Şimdi” demek yerine “şimdi”, “burada ve şimdi” ve “hemen” gibi zarfları kullanabiliriz. 27 Temmuz 2020 “Şimdi” demek yerine “şimdi”, “burada ve şimdi” ve “hemen” gibi zarfları kullanabiliriz.

Aynı zamanda yerine ne kullanılabilir?

aynı anda, aynı anda, aynı anda.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Ortak yerine hangi kelimeler kullanılır?

Ortak olmak.Ortaklık.Ortalama.Ortaklık.Gidiyor.Ortaokul.Ortaokul.Daha fazla makale…•18 Ekim 2022

Eş anlamlı kelimeler hangileri?

Türkçedeki eş anlamlılardan biri çoğunlukla yabancı kökenlidir. Değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, alet-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Eş dost eş anlamlı mı?

Arkadaş kelimesinin eş anlamlısı nedir? Türk Dil Kurumu’na göre, “arkadaş” kelimesi Türkçe’de “dost” kelimesinin eş anlamlısı olarak kabul edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Çarşı Escort