İçeriğe geç

Arşivde Ne Demek

Bir dosya arşivde ne kadar bekler?

Kurumda saklanan arşiv malzemeleri üniter arşivde 1-5 yıl, kurumsal arşivde ise 10-14 yıl süreyle saklanır.

Arşivde ne olur?

Arşiv veya dokümantasyon, dünya genelinde gerçek ve tüzel kişilerin veya kurumların faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, idari, hukuki, belge veya kurumsal değeri olan veya yeniden kullanılmak üzere üretilen her türlü görsel, yazılı ve veri niteliğindeki bilginin depolandığı, saklandığı ve saklandığı yerdir.

Yargıtayda arşivden sonra ne olur?

Dosya arşive gönderilir ve burada incelemeyi bekler. Bir sonraki dosya savcıya atanır. Yargıtay savcısı dosyayı inceledikten sonra, tebligatla birlikte Yargıtay’ın ilgili ceza dairesine gönderilir.

Yargıtay dosya süreci nasıl işler?

Dosya ana numarası kullanılarak takip edilir. Kaydedilen dosya ön inceleme için sorumlu soruşturma yargıcına iletilir. Dosya ön incelemeden sorumlu yargıç tarafından ön incelemenin sonuçlarına göre ilgili makamlara iletilir. Ön incelemeden ayrılarak duruşmaya gönderilen dosya duruşma görevlisine iletilir.

Davanın arşivde olması ne demek?

Arşivde: Dosyanın soruşturma hakimine incelenmek üzere gönderilmeyi beklediği aşamayı belirtir.

Arşiv süresi ne kadar?

Mükellefler arşiv malzemelerini bulundukları birimin arşivinde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle muhafaza edebilirler.

Arşivin amacı nedir?

Arşivler, kurum ve şirketlerin faaliyetleri sırasında ortaya çıkan belge ve kayıtların görüntülenebildiği yerlerdir. Arşivin bir diğer tanımı ise, bireylerin ve kuruluşların üretiminden doğan hak ve yükümlülüklerin korunmasını ve olayların kanıtlanmasını sağlayan belge ve bilgilerin saklandığı yerdir.

Arşiv araştırması ne zaman sonuçlanır?

Buna göre: “Güvenlik soruşturması ve arşiv araması başvurularının yetkili makama ulaşmasından itibaren arşiv araması sonuçlarına en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturması sonuçlarına ise en geç 60 iş günü içinde cevap verilir.” Burada sürenin 30 veya 60 gün değil, iş günü olduğu belirtilmelidir.

Arşivlerde ne bulunur?

Arşiv terimi eskiden bir ev veya belediye binası anlamına geliyordu. Bu, saklandığı yer, saklanan belgeler, söz konusu belgeleri yöneten kurum ve saklandıkları yerler anlamına geliyordu.

Yargıtay’dan dönen dosya ne olur?

Karar iptal edildikten sonra Yargıtay dosyayı mahalli mahkemeye veya bölge adliye mahkemesine gönderir. İptal kararından sonra davayı yeniden gören istinaf veya mahalli mahkeme, taraflara iptale karşı ne söyleyeceklerini sorar (CMK m. 307/1).

Yargıtay kaç yıl sürer?

Yargıtay’ın, yani en yüksek yargı merciinin dosya incelemesinin ortalama süresi 825 gündür. Bu sürenin 352 günü Ceza Dairesi’ne aittir. Ceza Dairesi, dosya incelemesini ortalama 352 günde tamamlar. Soruşturmanın ve dosyaların tamamlanmasının süresi davadan davaya değişmektedir.

Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?

Karar verilen işlemin sonuçlanması için istinafın da sonuçlanması gerekir. Bu, dosyanın ilk derece mahkemeleri, Yargıtay veya hukuka aykırılık halinde Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesiyle tamamlanır. İtiraz edilmezse, dava karardan itibaren ortalama iki ay içinde sonuçlandırılır.

Yargıtayda dosya arşivde ne kadar bekler?

1.) ARŞİV BÖLÜMÜNE ALINDI: Burada dosyayı görmemizin ortalama süresi 1 veya 1,5 yıldır.

Yargıtay’da bekleyen dosya zaman aşımı kaç yıldır?

Beş yıldan fazla ve yirmi yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda; olağan zamanaşımı süresi 7 yıl 6 ay, olağanüstü zamanaşımı süresi 10 yıl 15 aydır. Yirmi yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda; olağan zamanaşımı süresi 10 yıl, olağanüstü zamanaşımı süresi 15 yıldır.

Yargıtay’dan sonra dosya nereye gider?

Kararla onaylanan dosya kapatılmak üzere posta departmanına teslim edilir. Posta memuru dosyayı kapatır ve yerel mahkemeye iletilmek üzere Yüksek Temyiz Mahkemesi Başsavcılığına teslim eder. Yüksek Temyiz Mahkemesi Başsavcılığı dosyayı posta yoluyla yerel mahkemeye gönderir.

Dava dosyası arşivde kaç yıl saklanır?

Maliyet dağıtımına ilişkin dosyalar – 5 yıl (Denetim dosyasında ilanın kapatılması kaydıyla. Soruşturmayı yürüten birimde süresiz). İstatistikler ve ilgili belgeler, davalı birimlerde 1 yıl, değerlendiren birimlerde süresiz geçerlidir.

Resmi evraklar ne kadar süre saklanır?

213 sayılı Vergi Usul Kanununun 253 ve 254 üncü maddeleri defter, belge ve kayıt tutma zorunluluğunu düzenlemektedir. Bu madde hükümlerine göre hesap tutmakla yükümlü olanlar, defter ve belgelerini oluşturuldukları yılı izleyen takvim yılından itibaren 5 (beş) yıl süreyle saklamak zorundadırlar.

Bir dosya ne zaman kapanır?

Takipsizlik nedeniyle icra dosyası takipten çıkarılırsa, 10 yıllık zamanaşımı süresinin dolmasından sonra dosya tamamen silinir. Bu zamanaşımı süresinden sonra icra dosyası kapatılabilir. Bu durumda borçlunun icra dairesine borcun zamanaşımı süresinin dolduğunu belirten bir başvuruda bulunması gerekir.

Eski tarihli dava dosyası nasıl bulunur?

Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Çarşı Escort